Твоят Свят

Корнелия Нинова категорична: Не натоварваме българския данъкоплатец при обиколките ни из страната (видео)

06.11.2018

„Ще обжалвам решението на СГС по съдебния ни спор с г-н Бойко Борисов“, заяви в кулоарите на парламента Корнелия Нинова.

„Тъй като доста време давах обяснения, сега искам да задам въпроси. Първо искам да чуя всички говорители, които много гръмко твърдяха, че съм била активист на СДС, член на СДС, че даже и зам. – министър на Иван Костов. Сега какво ще направят тези хора? Тъй като в съдебните решения тези обвинения са определени като неистинност. Надявам се този разговор да е приключил“, заяви Нинова..

„Заведох това дело срещу г-н Борисов и за определението Г-жа Лъжа, което се повтаряше от много политици. Това обвинение, според съда, е безлично, абстрактно, безадресно, касае се за жена политик, но не и за Корнелия Нинова. Значи всяка госпожа политик може да се чувства така, но не и Корнелия Нинова“, заяви лидерката на БСП.

„На базата на тези мотиви, аз ще обжалвам решението на съда“, обяви тя.

„Сумата, която е присъдена Борисов да ми плати като разноски по делото, помолих вече да ги преведе на едно дете с увреждания. Сумата е 1680 лв. с ДДС“, информира Нинова.

Относно иска срещу нея от Борисов заради изречените думи “Крадецът вика дръжте крадеца“, Нинова заяви, че съдът е определил казаното от нея за поговорка, която многократно е споменавана.

Във връзка с нерегистрирането на депутатите от БСП в НС, Корнелия Нинова заяви, че това продължава. По думите й, левите продължава да не са съгласни с увеличаването на данъците.

Нинова обяви също така, че депутатите от левицата не получават заплати, докато пътуват из страната и не се натоварват българските граници. Тя отрече категорично те да получават суми и от касата на „Позитано“.

Източник 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.