Твоят Свят

Световните цени диктуват цените на горивата и у нас, смята Емил Димитров

30.10.2018

Всичките схеми, които в България съществуваха по времето, когато ние се опитвахме да си вземем виза за Европа или за Америка, всъщност важат и сега. Това каза председателят на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров пред БНТ.

Той коментира и цените на горивата, след като е факт, че от началото на годината бензинът е поскъпнал с почти 18%, а дизелът с почти 20%. Според него дълги години горивото умишлено се е потискало ниско, за да може Русия да страда. А всъщност и за Русия, и за Америка високата цена е изгодна, смята известният и като Ревизоро депутат.

„Това е голяма политика, ние не можем да влияем. Ето, в България цените и в момента са най-ниските от тези на Балканския полуостров. Това са световни цени и въпреки всичко години наред в България са ниски. Друг е въпросът, че заплатите са ни малки“, призна депутатът.

Според него, ако искаме цените у нас да станат по-ниски, можем да спрем заплати, пенсии, добавки, надбавки, помощи и да махнем акциза на горивата.

„Българският премиер, българското правителство по никакъв начин не може да влияят на международните цени, а нашите цени са последствие от международните“, потвърди мнението си Емил Димитров.

Източник : Дир.Бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.